Wekelijkse nieuwsbrief opvang Oekraïners

Wekelijkse nieuwsbrief opvang Oekraïners
Foto © KampenLive

De gemeente Kampen heeft een nieuwsbrief opgesteld om iedereen op de hoogte te houden van wat er in de gemeente Kampen gebeurt. Ook wordt er informatie gegeven die helpt om de Oekraïners een zo soepel mogelijke start te geven. De nieuwsbrief komt voorlopig elke week uit, zolang het nodig is.

Burgemeester Sander de Rouwe beschrijft in de eerste nieuwsbrief met informatie over hulp aan Oekraïners in de gemeente Kampen: “Hartverwarmend zijn de vele lokale initiatieven die in gemeente Kampen zijn gestart om het getroffen Oekraïne en vluchtelingen uit Oekraïne te ondersteunen: hulpgoederen worden verzameld, particulieren melden zich dat ze opvangplekken hebben en diverse kerken hebben inmiddels vluchtelingen opgehaald en ondergebracht.
Samen met betrokken organisaties werken we eraan om hulp te bieden en alles in goede banen te leiden. Afstemming en samenwerking is van groot belang. Met de organisaties willen we graag samen zicht krijgen op de situatie en samen zorgen voor goed afgestemde opvangvoorzieningen.

Daarom organiseerden we bijeenkomsten op 15 en 17 maart (respectievelijk voor kerken en maatschappelijke organisaties) om hen hierover meer te vertellen, uitleg te geven over de lokale stand van zaken en hen gelegenheid te bieden om mee te denken, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Er komt veel op ons af. Dit is een complexe opgave die we alleen samen kunnen volbrengen. Beide bijeenkomsten zijn goed bezocht. Ik ben als burgemeester onder de indruk van de hulpvaardigheid, daadkracht en betrokkenheid van de Kamper samenleving. En een leerpunt voor ons: we moeten als gemeente niet teveel zelf doen, want de maatschappelijke organisaties zijn met elkaar tot veel in staat. Dank daarvoor!” Aldus Sander de Rouwe

De volledige nieuwsbrief is te lezen op de website van de gemeente Kampen: Nieuwsbrief opvang Oekraïners

Voor wie belangstelling heeft om de nieuwsbrief te ontvangen kan dit aangeven door een mail te sturen naar: oekraine@kampen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *