Hart voor Kampen: “Wie gaat de nieuwe skatebaan openen?”

Hart voor Kampen: “Wie gaat de nieuwe skatebaan openen?”

Afgelopen zaterdag en zondag was het weer een drukte van belang op de skatebaan in het stadspark van Kampen. Van jong tot oud. Deze baan heeft z’n langste tijd gehad. Een nieuwe skatebaan wordt op dit moment aangelegd. Raadslid Piet Bergstra (Hart voor Kampen): “Langzaam maar zeker worden de contouren van de nieuwe skatebaan zichtbaar. Het heeft erg lang geduurd maar nu gaat het er eindelijk van komen”.

15 oktober 2018 bedankten de skaters, bij monde van Jesse Weers, de gemeenteraad voor hun participatie bij de nieuwe skatebaan. Als dank werd een skateboard overhandigd aan wethouder Meijering. Er was echter een voorwaarde : ‘een raadslid mag bij oplevering een kunstje laten zien’.

Nu zijn we inmiddels bijna drie-en-een-half jaar verder. De contouren van de nieuwe baan worden zichtbaar. Op de oude baan is het erg druk. Tijd om er even bij aan te gaan. We treffen het: ook Jesse is daar. Jesse: “We zijn er erg blij mee dat de schop nu eindelijk in de grond is. Het heeft heel lang geduurd, ik heb er heel veel tijd in gestoken maar het is bijna zover. Ik heb er zin in. Een nieuwe skatebaan. In mei wordt de baan geopend”.

Delen van de oude baan die nog bruikbaar zijn zullen verhuizen naar de skatebaan van IJsselmuiden en ’s Heerenbroek. “Zo ontstaat er een mooie win-win situatie. Dat ook de dorpskernen mee kunnen profiteren van de nieuwe skatebaan in Kampen. ”, aldus Jesse. Benieuwd welk raadslid zijn/haar kunstje mag tonen op de nieuwe skatebaan tijdens de opening in mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *