Hoogspanningsleiding in ’s-Heerenbroek wordt ondergronds verkabeld

Hoogspanningsleiding in ’s-Heerenbroek wordt ondergronds verkabeld

Met het zetten van zijn handtekening onder de Realisatieovereenkomst met Tennet TSO BV geeft wethouder Jan Peter van der Sluis, namens de gemeente Kampen, formeel opdracht aan TenneT om de werkzaamheden te starten waarmee de 110kV hoogspanningsleiding in de kern van ’s-Heerenbroek definitief onder de grond zal verdwijnen.

Met behulp van de provincie Overijssel, die een forse financiële bijdrage heeft geleverd en een eigen bijdrage van de gemeente Kampen, gaan de werkzaamheden in de periode 2022 tot 2025 uitgevoerd worden. 2022 en een deel van 2023 worden door Tennet worden gebruikt om de voorbereidende werkzaamheden af te ronden. In de loop van 2023 zal definitief de schop de grond ingaan en eind 2025 worden de werkzaamheden afgerond.

TenneT heeft ondertussen besloten dat ook de laatste vijf masten tussen de kern ’s-Heerenbroek en Stadshagen die boven de grond zouden blijven staan, nu toch ook meegaan in de ondergrondse verkabeling. Dit betekent dat vanaf de kern ’s-Heerenbroek tot de grens van de bebouwde kom van Zwolle straks geen hoogspanningsmasten meer te zien zullen zijn en de kabels ondergronds gelegd zijn.

Wethouder Jan Peter van der Sluis is blij en tevreden met de afronding van de voorbereiding en dat we nu in de uitvoeringsfase zijn aangekomen. “Zo aan het eind van een heel moeilijke periode en aan het eind van deze collegeperiode, dit op de valreep nog kunnen doen, voelt goed. Eindelijk zijn we zover dat we deze laatste stap kunnen zetten en de inwoners van ’s-Heerenbroek binnen afzienbare tijd kunnen laten genieten van een hoogspanningsvrije horizon in de kern ’s-Heerenbroek. Heel veel dank aan iedereen die zich hiervoor gedurende heel veel jaren heeft ingezet.”

TenneT, de enige instantie in Nederland die zich met de aanleg van hoogspanningslijnen bezig mag houden, gaat deze werkzaamheden uitvoeren. De uiteindelijke realisatiedatum is eind oktober 2025.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *