Anne Lynn Thio en Elise Kok winnen in Kampen de regionale voorleeswedstrijd!

Anne Lynn Thio en Elise Kok winnen in Kampen de regionale voorleeswedstrijd!

Anne Lynn Thio van basisschool Het Festival uit Zwolle en Elise Kok van de Marnixschool uit Kampen hebben op 2 maart de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Stadskazerne in Kampen Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort onze regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!

De 10 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl goochelaar Jan het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend half uurtje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henriëtta Schutte gesproken.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *