De eerste pioniers zijn gestart in Reeve

De eerste pioniers zijn gestart in Reeve
Start bouw particuliere woningen op Het Eiland in Reeve door wethouder Albert Holtland, kaveleigenaren kavel 135 (familie Steensma) en kavel 138 (familie Wezenberg) Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden ©

Op Het Eiland in Reeve zijn de eerste twee kaveleigenaren gestart met het bouwen van een woning. Deze woningen worden gebouwd op kavels aan het water.

Op woensdag 2 maart 2022 hebben wethouder Albert Holtland en André la Rivière van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling samen met de kaveleigenaren symbolisch de starthandelingen verricht op de eerste twee kavels in Reeve waarop een woning gebouwd zal worden.

Deze twee kaveleigenaren zijn de eerste pioniers in Reeve. Dit moment is het startsein voor de bouw van de resterende 598 woningen in Reeve. Reeve oogt nu nog vrij leeg, maar hier zal snel verandering in komen met de bouw van woningen in de komende periode.

Wethouder Albert Holtland: “Geweldig dat we binnen de gemeente Kampen nu eindelijk kunnen starten met het bouwen van woningen in Reeve. Dit heeft vele jaren geduurd om te komen tot het daadwerkelijk bouwen op deze bijzondere plek. Deze officiële handeling van vandaag is een mooi moment om te markeren als start van het dorp Reeve.”

André la Rivière vult aan; “Het dorp Reeve is geboren. Na zoveel jaren voorbereidingen zijn we nu gestart met de bouw. De komende jaren zullen we nog meer mensen een thuis geven op deze fantastische plek in het groen en aan het water”.

Een kavel op Het Eiland in Reeve
Om een kavel te bemachtigen op Het Eiland konden belangstellenden in het voorjaar van 2021 zich inschrijven voor de loting van de kavels. De belangstelling was groot, slechts vijftig belangstellenden kregen op basis van de lotingsuitslag een optie op een kavel op Het Eiland. Zo ook deze eerste pioniers van Reeve.

Vervolg
Vanaf dit moment zullen meer kaveleigenaren gaan starten met de bouw van hun woning op Het Eiland in Reeve. De verkoop van projectmatige woningen op Het Eiland start eind maart 2022. Rond de zomer zullen de eerste woningen in de Dorpskern in verkoop gaan en daarna ook De Werven op de klimaatdijk.

Het nieuwe dorp Reeve in het IJssellandschap
Er komen 600 woningen in Reeve. In Reeve kunnen zowel toekomstige bewoners als andere bezoekers zorgeloos genieten van een unieke omgeving waar landschap en water elkaar afwisselen. Reeve is een gezamenlijk initiatief van gemeente Kampen en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Kijk voor meer informatie op: www.morgeninreeve.nl.

Kampen – Officieel start bouw particuliere woningen Het Eiland Reeve. Kavels 135 en 138 op Het Eiland in Reeve door wethouder Albert Holtland, kaveleigenaren kavel 135 (familie Steensma) en kavel 138 (familie Wezenberg) Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20220302

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *