Ondanks berichtgeving in de landelijke media, balgstuw bij Ramspol (nog) niet gesloten

Ondanks berichtgeving in de landelijke media, balgstuw bij Ramspol (nog) niet gesloten

Landelijke media berichten van een gesloten stormvloedkering bij Ramspol. Op dit moment blijkt dat niet zo te zijn. Wel is de vaarweg gestremd.

De vaarweg blijft mogelijk langere tijd gesloten in verband met aanhoudend hoogwater. Deze wordt pas weer vrijgegeven nadat het opblaasbare doek in de speciale bak op de bodem van het water ligt en door duikers is gecontroleerd.

Rijkswaterstaat geeft op haar website aan dat we in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 februari 2022 mogelijk weer te maken krijgen met een hoogwatersituatie en dat de kering dan weer kan sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *