De avonturen van Garriet Jan en Annegien bij KampenLive (Deel 1)

De avonturen van Garriet Jan en Annegien bij KampenLive (Deel 1)
Foto © KampenLive

Onder het pseudoniem Havanha schreef Hendrik van Heerde, hoofdredacteur van het Kamper Nieuwsblad, korte verhaaltjes over de soms hilarische belevenissen van Garriet Jan, zijn vrouw Annegien en zijn krenterige neef Hendrik Jan van de Beulakker.

De verhaaltjes spelen zich af in de Kop van Overijssel en zijn geschreven en gesproken in de streektaal. In totaal verschenen er tien bundelingen met verhaaltjes over de belevenissen van Garriet Jan en Annegien!

Enige tijd geleden werd onze eindredacteur door Herman Frank uit Kampen benaderd met de vraag of wij wel eens “iets deden met dialect….?” Zijn antwoord laat zich raden: “Eet een koe gras?”
Herman en zijn vrouw Inge hebben een aantal verhaaltjes van Garriet Jan en Annegien ingesproken om het aan het grote publiek te laten horen. Zodoende kunt u via KampenLive.nl meegenieten van de avonturen van Garriet Jan en Annegien.

Uiteraard rust er op het werk van de auteur Hendrik van Heerde copyright en liggen de rechten hiervan bij de familie van Heerde. KampenLive.nl is dankbaar dat zij van de familie toestemming heeft gekregen om de teksten te mogen gebruiken.

Deel 1 – Garriet Jan en Annegien en de Ammarillesknolle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *