Eerste bewoners De Terpen ontvangen sleutel van hun nieuwe woning

Eerste bewoners De Terpen ontvangen sleutel van hun nieuwe woning
Wethouder Albert Holtland overhandigt de eerste sleutel © Foto Tennekes

In De Terpen, de nieuwste woonbuurt in Het Onderdijks in Kampen, worden – verdeeld over drie terpen, een boerenerf en een boomgaard – in totaal 89 woningen gebouwd. BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling tekende voor de ontwikkeling van de 40 woningen in de Dorpsterp.

Mateboer Bouw is inmiddels gestart met de oplevering van de eerste woningen van deze terp. De heer en mevrouw Leusink, een van de eerste bewoners van de Dorpsterp, ontvingen 11 februari van wethouder Holtland symbolisch de sleutel van hun nieuwe woning.

De Terpen grenst aan bestaande woningen van Het Onderdijks en de landerijen en ligt dicht bij de IJssel en het Reevediep. Vroeger stonden hier boerderijen op kleine terpen. Wethouder Albert Holtland: “Ik ben trots dat ik mede namens BPD en Mateboer aan de heer en mevrouw Leusink de sleutel van hun nieuwe huis mag overhandigen. Zij zijn een van de eerste bewoners van deze nieuwste woonbuurt. De woningen in De Terpen vormen een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod van de gemeente Kampen. De eerste huizen zijn nu weliswaar opgeleverd, maar daarmee is deze nieuwe buurt natuurlijk nog niet af. Het echte woonrijp maken begint in maart. Maar als het dan straks ook echt allemaal klaar is, dan woon je hier natuurlijk fantastisch!”
Dorpsterp

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling tekende voor de ontwikkeling van de 40 woningen op de Dorpsterp. In opdracht van BPD startte Mateboer Bouw begin 2021 met de bouw van verschillende woningtypes: 2-onder-1-kapwoningen, rijwoningen en herenhuizen. “Als ik hier zo rondloop, dan begrijp ik dat de bewoners tevreden zijn met hun prachtige huis en hun nieuwe buurt. De diversiteit van woningtypes aan een verkeersveilig plein zorgen voor een aangename sfeer. Deze woonbuurt is bovendien een mooi voorbeeld van een toekomstbestendige woonomgeving met veel aandacht voor groen”, aldus André la Rivière, senior ontwikkelingsmanager bij BPD. Rob de Vries, senior projectleider bij Mateboer Groep vult aan: “Bijzonder aan het bouwproces is dat de grote diversiteit en keuzemogelijkheden van woningen in een grotendeels geïndustrialiseerd proces samengebracht zijn. Maar de bouwsector blijft voor een heel belangrijk deel nog steeds mensenwerk. Daarom investeren wij als bouwbedrijf dan ook voortdurend in het opleiden van vakmensen. Hun vakmanschap zie je dan ook terug in de inmiddels opgeleverde huizen.”
Overige woningen in De Terpen

In aanvulling op de 40 woningen van BPD, tekende BEMOG voor het ontwikkelen van 15 woningen op de IJsselterp. Deze worden gebouwd door Beverwijk Bouw. Hiernaast worden er op het zogenaamde Boerenerf 28 woningen via collectief particulier opdrachtgeverschap ontwikkeld door CPO De Groene Buren. Tot slot zijn er 6 zelfbouwkavels in de Boomgaard en op de Eigenwijze Terp uitgegeven door de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *