Kampens burgemeester de Rouwe steunt actie Kamper ondernemers

Kampens burgemeester de Rouwe steunt actie Kamper ondernemers

Vrijdagavond is er opnieuw een persconferentie geweest over de ontwikkelingen rondom de coronacrisis. De  regering heeft aangekondigd dat voor een aantal sectoren versoepelingen ingaan met ingang van morgen, 15 januari 2022.

Voor de horeca en de cultuursector zijn helaas nog geen versoepelingen mogelijk. Burgemeester de Rouwe: “Wij begrijpen dat deze boodschap een teleurstelling betekent, en hoopten met jullie dat het besluit anders zou zijn. In de afgelopen dagen is vanuit de horeca de roep gekomen om op zaterdag 15 januari de deuren te openen, om op een ludieke manier actie te voeren. Wij begrijpen dit signaal, en ondersteunen deze actie. Hierbij willen we wel benadrukken dat tijdens deze actie de geldende veiligheidsmaatregelen moeten worden gerespecteerd: gebruik van het corona-toegangsbewijs, afstand houden, gebruik van mondkapjes, en bezoekers krijgen een vaste zitplaats. We hanteren, net als voor de winkels, een eindtijd van 17.00 uur.”

Tijdens de actie wordt door gemeente en politie niet handhavend opgetreden, op voorwaarde dat de bovenstaande regels worden nageleefd. Na afloop van de actie zal dat anders zijn. Dan geldt de bestaande handhavingslijn.
Er zal dan met de betreffende ondernemer gesproken worden op het moment dat deze in overtreding is. Mocht dit niet tot tot het gewenste resultaat leiden dan volgt een formele waarschuwing.
Gaat de ondernemer opnieuw in overtreding wordt een zogenaamde ‘last onder dwangsom’ opgelegd, dat houdt in dat zolang geen
overtreding wordt geconstateerd, er geen ‘boete’ wordt opgelegd. Indien de de overtreding dan nog voortduurt volgt een sluiting van de zaak.

De gemeente Kampen wenst de winkeliers veel succes en plezier met het (corona-veilig) ontvangen van klanten, en
wensen de horeca veel succes met de actie. “We vertrouwen op een goed verloop en zien met jullie uit naar verdere versoepelingen.” Aldus de gemeente Kampen in een, aan de Kamper ondernerms gestuurde brief welke ondertekend werd door Kampens burgemeester Sander de Rouwe, Michiel de Groot, voorzitter Binnenstad Ondernemers Kampen en Remmert Krantz, voorzitter Stichting Horeca Kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *