Traditionele oliebollenactie Kamper PvdA

Traditionele oliebollenactie Kamper PvdA

Volgens traditie bracht de Kamper fractie van de PvdA op Oudejaarsdag weer oliebollen bij iemand die even wat extra aandacht verdient. Dit keer werd een bezoek gebracht aan juf en leerlingbegeleider Martine de Lange van De Wegwijzer.

Fractievoorzitter en lijsttrekker Manfred Haveman overhandigde de bijbehorende zak met lekkers aan haar. Enerzijds als een symbolische waardering voor het onderwijs als geheel, die in deze coronatijd heel veel voor de kiezen krijgt. Denk maar aan de noodopvang, het afstandsonderwijs, kinderen en docenten in quarantaine. Maar daarnaast maakt deze juf zich ook heel hard voor kansengelijkheid in het onderwijs. Iets wat de PvdA nauw aan het hart gaat. Een lezing hierover van Marjolein Moorman, PvdA-wethouder Onderwijs in Amsterdam, had de juf zo geïnspireerd dat zij daarover een ingezonden brief naar de krant stuurde. Dat was niet onopgemerkt gebleven. Raadslid en kandidaat Theo Nieuwenhuizen overhandigde de lezing van wethouder Moorman in boekvorm.

Onderwijs
In het verkiezingsprogramma van de PvdA Kampen neemt het onderwijs een prominente plaats in. Met name waar het gaat om de gelijkwaardigheid en goede basis voor het verdere maatschappelijke leven zijn mooie ambities geformuleerd. Een vervolgafspraak met deze enthousiaste juf wordt dan ook snel gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *