Werkzaamheden Brunneper Bongerd van start

Werkzaamheden Brunneper Bongerd van start

Donderdag 2 december gaven wethouder Jan Peter van der Sluis en de heren Prick en Brandenburg, vertegenwoordigers van de Stichting Behoud Brunneper Bongerd, het startsein voor de sanering en herinrichting van de Brunneper Bongerd. Dat deden ze door het bouwbord te onthullen. Met de werkzaamheden wordt het gebied volledig toegankelijk gemaakt. Het werk wordt uitgevoerd door NTP en is naar verwachting in maart 2022 gereed.

“Er is veel overleg en een lange periode van voorbereiding aan vooraf gegaan, maar nu is het dan eindelijk zo ver: de werkzaamheden voor de Brunneper Bongerd gaan van start. Dit is een mooie kwaliteitsimpuls voor Brunnepe. Over een paar maanden kan iedereen op deze unieke plek in Kampen genieten van een mooi heringericht gebied”, aldus wethouder Jan Peter van der Sluis. Ook de Stichting Behoud Brunneper Bongerd en de Bijenvereniging Kampen zijn blij dat het werk eindelijk start: “Er ligt een mooi ontwerp, alle buurtbewoners kunnen hier straks de vruchten van plukken. Letterlijk en figuurlijk.”
Sanering

De saneringswerkzaamheden starten in de week van 6 december. Om deze werkzaamheden mogelijk te maken, is vorige week al een start gemaakt met het rooien van struiken en bomen. Als onderdeel van het saneren wordt op verschillende plekken grond afgegraven. Het hele terrein wordt vervolgens aangevuld met 0,5 meter schone grond om een veilige omgeving te creëren. Tijdens de saneringswerkzaamheden is het gehele gebied afgesloten.
Herinrichting

Nadat de sanering is afgerond, start de herinrichting van het gebied. Het ontwerp voor de herinrichting is in nauwe samenwerking met het Samenwerkingsverband Brunnepe tot stand gekomen. Dit samenwerkingsverband vertegenwoordigt verschillende stichtingen, waaronder Behoud Brunneper Bongerd, Behoud Erfgoed Brunnepe, de bijenvereniging, wijkvereniging Brunnepe-Hanzewijk en De Groene Brunneper. In het ontwerp zijn onder andere voetpaden, achterpaden, bomen, hagen en watergangen opgenomen. Als alles volgens planning verloopt, is de herinrichting in maart 2022 gereed. De bijenvereniging gaat het deel dat zij huurt, ook opnieuw inrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *