Kieslijst PvdA Kampen bekend

Kieslijst PvdA Kampen bekend

Afgelopen week hebben de leden van de PvdA Kampen de lijst vastgesteld waarmee de partij naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 gaat. De lijst is heel divers van samenstelling en vormt een mix van ervaring en jong talent. Dat er behoefte is aan een grote en sterke Partij van de Arbeid, komt mooi tot uiting in de lijst die veel langer is dan voorgaande verkiezingen.

Haveman lijsttrekker
De lijst wordt aangevoerd door Manfred Haveman, gevolgd door Rick de Breij, Theo Nieuwenhuizen, Patricia Klaus en Bryan Klooster. Manfred is de huidige fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad en doet de commissie Inwoners. Rick is momenteel raadscommissielid Ruimtelijke Ontwikkeling. Theo is raadslid voor de PvdA en doet de commissie Bestuur en Middelen. Patricia is onder meer bekend van het Noodfonds Kampen en IJsselmuidenaar Bryan is werkzaam bij de GGD en voorzitter van de Jonge Socialisten in Overijssel.

Inhoud
Naast de lijst hebben de leden ook het verkiezingsprogramma ‘Zorg voor elkaar’ vastgesteld. De partij heeft daarin ambities benoemd op het gebied van onder andere wonen, werken, zorg en samenleven. De partij richt zich op het tegengaan van de tweedeling die op veel terreinen steeds sterker in de samenleving voelbaar is. Wonen als recht, betaalbare en goede zorg, duurzaamheid en klimaatverandering en een betrouwbare overheid die handelt vanuit vertrouwen in de mensen. Zo wordt Kampen met de omliggende kernen die Hartelijke Hanzestad voor iedereen, ongeacht afkomst, religie, sekse of geaardheid.

Haveman: “Ik ben ontzettend trots op deze prachtige lijst en het enthousiasme binnen de club. Met deze fantastische lijst en sterke inhoudelijke punten gaan we met vertrouwen en vol energie de verkiezingen in!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *