Wandelen met mensen uit andere delen van de gemeente Kampen

Wandelen met mensen uit andere delen van de gemeente Kampen

Toerist in eigen achtertuin

Volgens Kampen Partners en de Tourist Info Kampen valt er voor inwoners van Kampen nog veel te ontdekken in de eigen omgeving. “Daarvoor hoef je niet naar het buitenland”, aldus citymarketeer Roeland Tameling. Daarom worden de komende weken gratis wandelingen met gids georganiseerd in IJsselmuiden, Brunnepe en Wilsum. De proefeditie van afgelopen zaterdag in Grafhorst smaakte namelijk naar meer.

Samen wandelen
Vrijwilligers van de Tourist Info Kampen nemen inwoners van de verschillende dorpskernen vanaf 6 november mee naar hun eigen woonomgeving voor een rondwandeling door het dorp en de buurt. Het idee volgens Tameling: “Inwoners uit de verschillende kernen van de gemeente Kampen leren inwoners uit andere kernen binnen de gemeente en de ‘toeristische attracties’ in die kernen beter kennen.” Dat zorgt volgens hem voor coronaproof verbinding, beweging en trots op de cultuur, natuur en historie van Kampen.

Gratis tickets
Op www.toeristineigenachtertuin.nl staat een overzicht van alle geplande wandelingen. Hierop kunnen inwoners van de gemeente Kampen direct tickets bestellen. Het is nodig om vooraf te reserveren vanwege de coronamaatregelen. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers per wandeling. Tameling wijst er wel op, dat aanmelden niet helemaal vrijblijvend is: “Deelname is gratis, maar wie niet tijdig annuleert en zonder goede reden wegblijft moet wel € 10,- administratiekosten betalen. Anders staan er straks mensen op de wachtlijst terwijl ze gewoon mee hadden kunnen lopen.”

Vitaal en gezond
“Op deze manier leren mensen uit Grafhorst de omgeving en inwoners van Wilsum kennen, komen mensen uit Wilsum nog eens in Brunnepe en kunnen inwoners van de stad Kampen de oversteek helemaal naar IJsselmuiden wagen”, grapt Tameling. De ondertoon is serieuzer, vertelt hij later: “wandelen houdt je hersenen gezond. Je krijgt meer productiviteit, energie en creativiteit van een wandeling in je omgeving. En het helpt het je te onthaasten. Kampen Partners wil mensen in de gemeente gelukkiger maken en dat doen we ook door mensen al wandelend met elkaar in contact te brengen.” Dat is een van de redenen waarom de Provincie Overijssel dit initiatief ook financieel ondersteunt vanuit de regeling ‘vitale en gezonde samenleving’. Daarnaast is het ook onderdeel van de activiteiten om Kampen de hartelijkste Hanzestad ter wereld te maken. Daarom wordt na afloop bekeken of het initiatief een structureel karakter moet krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *