Wie kende Jan Roeland?

Wie kende Jan Roeland?

De in 1935 in IJsselmuiden geboren Jan Roeland werd een gewaardeerde kunstenaar in Nederland. Er is veel geschreven over zijn kunstenaarschap, maar over zijn tijd in IJsselmuiden en Kampen, tot aan 1959, is niet veel bekend. Kunsthistoricus Geraart Westerink en kunstliefhebber Richard Boddeus willen daar verandering in brengen en de eerste 24 jaren van het leven van Roeland optekenen.

Het Kamper duo wil graag in contact komen met mensen die bij Roeland op de openbare school in IJsselmuiden of de mulo in Kampen in de klas zaten, of die andere herinneringen hebben aan de periode die Roeland in Kampen en IJsselmuiden doorbracht. Indien mogelijk ondersteund met foto’s uit die tijd.

Ook zijn Westerink en Boddeus op zoek naar informatie (foto’s!) over het glas-in-loodraam dat Roeland maakte voor de openbare school in Grafhorst en het kunstwerk dat Roeland vervaardigde voor het verzorgingshuis de Maarlenhof in IJsselmuiden.

Kunt u helpen de geschiedenis van Jan Roeland levend te houden? U kunt contact opnemen door een mail te sturen naar richardboddeus@hotmail.com of te bellen met 06-24281689

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *