Start werkzaamheden herinrichting Flevoweg/Oostzeestraat

Start werkzaamheden herinrichting Flevoweg/Oostzeestraat
Foto © KampenLive

Verkeer kan enige hinder ondervinden

Donderdag 7 oktober start Borger Aannemingsbedrijf uit IJsselmuiden met de werkzaamheden voor de herinrichting Flevoweg/Oostzeestraat. Gestart wordt met de voorbereidende werkzaamheden voor de tijdelijke omleiding aan de zuidkant van het kruispunt van de Flevoweg met de Oostzeestraat.

De reden waarom dit nu al gebeurt, is dat de fabriek die het asfalt levert, begin 2022 een aantal maanden dicht is. Deze omleiding of bypass komt aan de zuidzijde van het huidige kruispunt en is nodig om de doorstroming te garanderen als straks de rotonde wordt aangelegd.

Gemotoriseerd verkeer op de Flevoweg en Oostzeestraat kan hier enige hinder van ondervinden.
Fietsers moeten rekening houden met een omleiding. Deze wordt met borden aangegeven. Het fietspad aan de zuidzijde van de Flevoweg (ter hoogte van het kruispunt met de Oostzeestraat) kan tijdens de werkzaamheden niet worden gebruikt. Ook kunnen fietsers dan de Flevoweg bij het kruispunt met de Oostzeestraat niet van noord naar zuid en van zuid naar noord oversteken. Fietsers worden hierom tijdelijk omgeleid vanaf de rotonde op de Europa-Allee, vanaf de Korteweg en vanaf de Oostzeestraat.

Als de bypass / omleiding medio oktober klaar is, wordt deze afgesloten totdat de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde begin 2022 starten.

Foto © KampenLive

Overige werkzaamheden in 2022
In de week van 14 februari starten vervolgens de werkzaamheden voor de herinrichting van de Flevoweg en Oostzeestraat. (Ervan uitgaande dat het dan vorstvrij is.)
De aannemer begint met de werkzaamheden in de Oostzeestraat en de aanleg van de rotonde. Daarna volgt het herinrichten van het deel van de Flevoweg tussen de nieuwe rotonde en de 3e Ebbingestraat en het realiseren van twintig parkeerplekken ten zuidwesten van het kruispunt met de Oostzeestraat. Het kruispunt van de Flevoweg met de 3e Ebbingestraat wordt als laatste aangepakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *