Mantelzorgwaardering vanaf 1 oktober aan te vragen

Mantelzorgwaardering vanaf 1 oktober aan te vragen

Mantelzorgers kunnen van 1 tot en met 31 oktober 2021 de jaarlijkse mantelzorgwaardering aanvragen bij de gemeente Kampen. Deze waardering is bedoeld voor iedereen die langere tijd intensieve zorg, hulp of ondersteuning biedt aan iemand in de directe omgeving.

In de gemeente Kampen kunnen mantelzorgers van 18 jaar en ouder een financiële vergoeding krijgen van € 100. Voor jonge mantelzorgers van 6 tot 18 jaar is er een tegoedbon van € 15. Mantelzorgers die in de gemeente Kampen wonen, kunnen daarnaast een bloemetje aanvragen. Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Mantelzorg is belangrijk en intensief werk, dat vaak buiten het zicht van anderen wordt gedaan. Wij waarderen het werk dat mantelzorgers doen voor de mensen die dicht bij hen staan. De mantelzorgwaardering is een blijk van waardering, waarmee we dit willen onderstrepen.”

Aanvragen via www.kampen.nl/mantelzorgwaardering
Biedt u meer dan gebruikelijke hulp, zorg of ondersteuning aan iemand die in de gemeente Kampen woont, dan kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen. Vanaf dit jaar moet de aanvraag bij de gemeente Kampen worden gedaan in plaats van bij WijZ Welzijn Kampen. Dit kan van 1 tot en met 31 oktober 2021 via www.kampen.nl/mantelzorgwaardering.

Voorwaarden
Om een aanvraag te kunnen doen, gelden de volgende voorwaarden:
• U zorgt minimaal 3 maanden lang, 8 uur per week voor iemand in uw omgeving.
• U biedt de zorg onbetaald en niet vanuit een vrijwilligersorganisatie.
• De persoon voor wie u zorgt, woont in de gemeente Kampen.
• Er kan per adres 1 bloemetje worden aangevraagd.

Meer informatie
Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering? Kijk dan op www.kampen.nl/mantelzorgwaardering. U kunt ook contact opnemen met de balie Inkomen en zorg van de gemeente Kampen. Dit kan via telefoonnummer 14 038 (optie 1) of via het e-mailadres meedoen@kampen.nl. U kunt ook langskomen in het stadhuis. Dit kan iedere werkdag zonder afspraak van 9.00 tot 12.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *