Gerben Wijnja: Kampen moet geen slaapstad worden

Gerben Wijnja: Kampen moet geen slaapstad worden
Foto © KampenLive

Gerben Wijnja opnieuw lijsttrekker D66 Kampen

De leden van D66 Kampen hebben Gerben Wijnja aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing in 2022. De geboren en getogen Kampenaar gaat voor zijn tweede termijn als lijsttrekker van de Kamper democraten.

Het resultaat van de interne ledenpeiling werd bekend gemaakt door de voorzitter van D66 Kampen, Marion Wichard. Wichard is enorm blij met de keuze. ‘Gerben heeft afgelopen jaren als raadslid het D66-geluid duidelijk laten horen in de raad. Hij heeft het bijvoorbeeld voor elkaar gekregen dat de zondagsopening is verruimd. Dat is echt een prestatie. Mensen vrij laten, dingen anders durven doen, maar altijd met respect voor anderen. Ik zie ook dat zijn inzet breed wordt gewaardeerd in de raad.’

Wijnja die in het in dagelijks leven voor de nationale politie werkt, wil een modernere politiek: ‘Je hoort mensen nog wel eens zeggen: dat kan vast niet in Kampen. En we zijn dat met zijn allen veel te veel gaan geloven. Maar ik denk dat er zoveel meer kan in Kampen. We mogen meer durf laten zien.’

Landelijk is D66 inmiddels de tweede partij en ook in Kampen kende de partij een constante groei. Gerben Wijnja denkt dat die groei in Kampen kan doorzetten. ‘Er is een grote groep Kampenaren die misschien bij landelijke verkiezingen nog niet op D66 heeft gestemd, maar die een moderner geluid missen in de huidige Kamper politiek. Die groep wil ik aanspreken.’

Volgens de lokale D66-voorman moet er ook echt iets veranderen in de gemeente. Zo liggen er grote vragen op het gebied van klimaat, onderwijs en wonen. ‘Maar ook economisch. Voor het starten van een onderneming of vinden van goed werk moeten onze inwoners hun kansen vaak buiten de gemeente zoeken. Kampen moet geen slaapstad worden naast Zwolle, maar een gemeente met een moderne economie, vol levendigheid, welvarende winkeliers, cultuur, vertier en sport. En waar we zorgen dat mensen die tegenslagen hebben in het leven ook kunnen meekomen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *