Wie verdient dit jaar de Vrijwilligersprijs?

Wie verdient dit jaar de Vrijwilligersprijs?

Inschrijving nominatie geopend

Dit jaar wordt maar liefst voor de 29e keer de Vrijwilligersprijs in de gemeente Kampen uitgereikt. Het gemeentebestuur wil daarmee het grote belang van vrijwilligerswerk onderstrepen en waarderen. Dit jaar is de prijs opgedeeld in twee categorieën: een voor de vrijwilliger van het jaar en een voor de vrijwilligersgroep van het jaar.

Zonder vrijwilligers komt er veel tot stilstand! En ook afgelopen jaar is weer gebleken hoe belangrijk vrijwilligers zijn in onze samenleving. Ondanks dat de inzet bij evenementen, festiviteiten en bij verenigingen wederom (deels) wegviel, hebben velen zich op een andere manier belangeloos ingezet om iets te kunnen betekenen voor een ander. “Er zijn ontzettend veel vrijwilligers actief in onze gemeente! Het is geweldig wat zij alleen of samen met anderen allemaal doen, in eigen tijd, met veel enthousiasme en inzet. We kunnen niet zonder vrijwilligers en als gemeentebestuur willen we graag onze waardering daarvoor uitspreken”, aldus Jan Peter van der Sluis, wethouder sociaal domein.

Twee categorieën: individu en groep
Dit jaar is de prijs voor het eerst opgedeeld in twee categorieën: een voor een persoon en een voor een groep. Nomineren kan tot en met maandag 18 oktober via www.kampen.nl/vrijwilligersprijs of via een nominatieformulier bij de receptie van het stadhuis.

Medio november worden de genomineerden bekend gemaakt.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op de nationale Dag van de Vrijwilliger op 7 december. De prijs bestaat uit een wisselbokaal en een geldprijs van €300,- voor de groep en €200,- voor de individuele vrijwilliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *