Luchtmachtoefening boven Kampen

Luchtmachtoefening boven Kampen
Foto © KampenLive

Rond het begin van de avond vlogen meerdere militaire vliegtuigen laag over Kampen, en zorgden onder andere door het zware geluid van hun motoren voor veel vragen. Wat zijn dat voor vliegtuigen, waarom vliegen ze zo laag en mag dat eigenlijk wel?

Het ging in dit geval om een Hercules C-130J, een toestel van de luchtmacht dat deelnam aan een oefenvlucht. Dergelijke vluchten worden dagelijks in heel Nederland uitgevoerd om de vaardigheden van de piloten op peil te houden. Ze oefenen onder andere in het laag boven de grond vliegen omdat ze daar tijdens hun missies ook te maken mee kunnen krijgen. Het grondgebied van gemeente Kampen ligt aan de rand van een zogenoemd “laagvlieggebied”. Daar mogen militare vliegtuigen op een minimale hoogte van 75 meter (250 feet).

De Lockheed Martin C-130J Super Hercules is een militair transportvliegtuig met vier motoren. De C-130J is een uitgebreide update van de Lockheed C-130 Hercules, met nieuwe motoren, cockpit en andere systemen.

Heeft u ook foto’s gemaakt van de vliegtuigen? Stuur ze naar redactie@kampenlive.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *