Doe mee! Vragenlijst ‘Hoe veilig is gemeente Kampen?’

Doe mee! Vragenlijst ‘Hoe veilig is gemeente Kampen?’

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die vanaf 16 augustus worden gesteld aan ruim 2.200 inwoners van de gemeente Kampen.

Dit onderzoek, ook wel Veiligheidsmonitor genoemd, richt zich op criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en andere aspecten van de leefbaarheid in de gemeente Kampen. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research.

Essentieel onderzoek
Burgemeester Bort Koelewijn benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: “Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen”. Het is volgens het gemeentebestuur belangrijk dat zoveel mogelijk van de burgers die benaderd worden meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente.

De circa 2.200 deelnemers aan het onderzoek worden via een steekproef geselecteerd. Zij ontvangen een brief waarin ze worden uitgenodigd een vragenlijst op het internet in te vullen. Het onderzoek start half augustus. De resultaten worden in het voorjaar 2022 verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *