Kleemanspontje tijdelijk weer uit de vaart

Kleemanspontje tijdelijk weer uit de vaart

Het handbedienbare Kleemanspontje (fiets- en voetpontje) over het Ganzendiep is vanwege technische problemen voorlopig (noodgedwongen) uit de vaart tot en met maandag 16 augustus. 

Het Kleemanspontje is een belangrijke schakel in de fietsverbinding tussen Kampen en de Mandjeswaard. In de IJsseldelta zijn verschillende fietspontjes aanwezig, zodat men prachtige routes kan fietsen en wandelen.
Deze veerverbinding is overigens geen nieuwe verbinding en bestaat al vanaf 1940. In die tijd was de pont de enige verbinding vanaf kampereiland naar kampen maar de brug die in 1955 werd gebouwd maakte de pont overbodig. Het pontje werd in 2004 opnieuw in gebruik genomen als pontje voor fietsroutes en kreeg toen de naam H.C. Kleemans naar de oud-burgemeester van Kampen.

Het zelfbedieningspontje ligt van 15 april tot 10 oktober in het Ganzendiep en is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *