Boerenprotesten weer begonnen (Video)

Boerenprotesten weer begonnen (Video)
Foto © KampenLive

Vandaag zijn de boerenprotesten zoals we die kennen van vorig jaar, weer volop begonnen. De Nederlandse boeren zijn opnieuw met hun trekkers de weg op gegaan, onderweg naar verschillende locaties in het land om zo aandacht te vragen voor de “boerenzaak”.

In Zwolle werden de eerste trekkers al iets na 10 uur gespot in de stad. Eindbestemming: het provinciehuis aan de Luttenbergstraat. Met een aantal landbouwvoertuigen werd daar de straat geblokkeerd en stelden de boeren zich op langs de weg met hun tractoren. Ze zorgen zelf voor hun natje en droogje, dus ze kunnen het nog wel even volhouden.
Voor de zekerheid had het provinciehuis haar toegangsdeuren afgesloten en bewakers voor de deur gezet.

Rond het middaguur ging gedupeerde Gert Harm ten Bolscher met een afvaardiging van de boeren in gesprek. Daarna volgde een toespraak aan alle aanwezige agrariërs en vertrokken ze rond twee uur weer huiswaarts.

Foto © KampenLive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *