Subsidie voor Heropeningsinitiatieven vanaf vandaag beschikbaar

Subsidie voor Heropeningsinitiatieven vanaf vandaag beschikbaar
Foto © KampenLive

Verenigingen, stichtingen, organisaties en samenwerkingsverbanden kunnen (financiële) ondersteuning vragen voor het organiseren van initiatieven, activiteiten en kleine evenementen. Dit in het kader van het in mei vastgestelde Heropeningsplan waarvoor vandaag de Tijdelijke subsidieregeling Heropeningsfonds is vastgesteld. Hiermee worden activiteiten ondersteund waarmee de Kamper samenleving wordt uitgenodigd tot ontmoeten. Het weer herstellen van sociale samenhang van Kampen én het stimuleren van omzet, nieuwe leden en betrokkenheid gaan in deze subsidieregeling hand in hand.

De Tijdelijke subsidieregeling Heropeningsfonds wil zoveel mogelijk onderdelen van samenleving die als gevolg van corona lange tijd geheel of gedeeltelijk gesloten waren, met elkaar verbinden. Vanuit deze verbinding wordt ruimte geboden om dingen te gaan organiseren voor de inwoners van Kampen. Bijvoorbeeld nieuwe kleine evenementen waarmee de stad weer langzaam tot leven kan komen, zowel voor inwoners als bezoekers, open deur festiviteiten waarmee de verenigingen hun leden weer kunnen verwelkomen of een spelletjesmiddag in de dorpshuizen en wijkcentra, die na lange tijd ook weer open mogen.
Het gemeentebestuur heeft eerder al € 540.000,– ter beschikking gesteld, een tientje voor iedere inwoner, om de maatregelen uit het Heropeningsplan uit te voeren. Voor de subsidieregeling wordt € 300.000,– uitgetrokken. Deze wordt verdeeld in 4 tranches van € 75.000,– Een tranche duurt ongeveer vier maanden. Hiermee worden de activiteiten en de initiatieven, maar ook de aanvraagperioden uitgesmeerd tot eind 2022!
We nodigen potentiele aanvragers uit de hele gemeente Kampen uit om met leuke voorstellen te komen waarmee ontmoetingen worden gestimuleerd en waaraan veel Kampenaren kunnen meedoen. Voor een voorstel kan
€ 500,– tot maximaal € 5000,– subsidie worden aangevraagd.

Voor meer informatie over het aanvraagproces is het goed om de site www.heropeningsfonds.nl in de gaten te houden. Uiterlijk half juli zijn de aanvraagformulieren hierop beschikbaar. Er is bovendien hulp en overleg mogelijk over de aanvragen. De Evenementencoördinator van Kampen, zal hierbij ondersteuning bieden. De aanvragen worden beoordeeld door een team met daarin vertegenwoordigers van Cultureel Kampen (Sambiq), Kampen Partners, Welzijn Kampen en de gemeente Kampen. Als er voldoende aanvragen zijn stelt dit team wekelijks een advies op over de aanvragen. De gemeente neemt de uiteindelijke beslissing, waarna Kampen Partners de communicatie met de aanvragers weer zal oppakken.

Wethouder Albert Hotland: “Op deze manier kunnen we ondernemers en organisaties snel en adequaat bedienen in hun vraag naar ondersteuning. Zo doen we er alles aan om de stad weer snel tot leven te brengen.” Wethouder Geert Meijering vult aan: “Voor deze subsidieregeling is er intensief samengewerkt met partners in de stad. Laat dit een uitnodiging en de inspiratie zijn voor veel organisaties en ondernemingen uit de samenleving voor het nemen van initiatieven en het doen van aanvragen. Ik zal het straks als inwoner van Kampen met veel belangstelling blijven volgen! “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *