Fietsen voor aandacht voor kanker

Fietsen voor aandacht voor kanker
Foto © KampenLive

Na 41 dagen fietsen, kwam Evelien van der Werff vandaag de Noordweg in Kampen opgereden voor een tussenstop bij Inloophuis LemKa. Daar werd ze hartelijk ontvangen door wethouder Jan Peter van der Sluis, LemKa voorzitter Johan Witteveen en andere geïnteresseerden. De komende weken maakt Evelien een fietsronde door heel Nederland met tussenstops bij 75 IPSO inloophuizen, om aandacht te vragen voor mensen die te maken krijgen met kanker.

Evelien van der Werff, die zelf tweemaal borstkanker overleefde, besloot in de coronaperiode om een boek te schrijven over haar eigen ervaringen. Tijdens de korte bijeenkomst vanmiddag, overhandigde ze een exemplaar van haar boek aan LemKa-voorzitter Johan Witteveen.

Ook stopte ze in coronatijd met haar werk als stewardess bij KLM en gaat ze nu iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen die geraakt zijn door kanker, op de kaart zetten.

De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale (na)zorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders.

Foto © KampenLive

Vanwege corona  zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen.

Bij het verlaten van LemKa, fietste wethouder Jan Peter van der Sluis nog even een stukje met haar mee, Kampen weer uit. Op weg naar de volgende stop.
Haar route is via facebook te volgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *