Gevarieerde Expositie in Werkplaats Maks

Gevarieerde Expositie in Werkplaats Maks

Op de zaterdagen in de maanden augustus en september a.s. zijn de werken een drietal kunstenaars te bekijken in de expositieruimte van Werkplaats Maks in Kampen. Het mooie pandje in het centrum van Kampen aan de Gasthuisstraat 10 is dan van 10:00 tot 16:00 uur geopend en de toegang is gratis.

De expositie biedt een grote variëteit aan kunstwerken; fotografie, mixed media afbeeldingen en pentekeningen. Daarnaast is een kleinere selectie aan keramiek en bronzen beeldjes te zien. Alle kunstwerken zijn te koop.

De drie exposerende kunstenaars zijn fotografe Annemarie Wolkers-Ven, Ilona Palásthy (tekeningen, keramiek) en grafisch vormgever Eric Wolkers.

Annemarie Wolkers-Ven, allround fotografe bij Studio Wolkers, toon een serie portretten, geïnspireerd op 16de eeuwse schilderijen. Portretten met een twist; ontdek hoe mooi dagelijkse gebruiksvoorwerpen een andere functie krijgen.
Ilona Palásthy, autodidact, vond voor deze expositie inspiratie in Japanse prenten en maakte een serie pentekeningen van steeds hetzelfde vrouwbeeld in een wisselende ambiance. De keramiekbeelden en de bronzen zijn tevens van haar hand. “De uitdaging ligt in het zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen”.
Grafisch vormgever Eric Wolkers volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en de Fotovakschool te Den Haag. Zijn voorkeur gaat uit naar het bewerken van beelden op de computer om daarmee te komen tot het beste resultaat. Natuurlijk werd hij daarbij gevormd door zijn vader Jan Wolkers, die hem van jongs af aan kennis heeft laten maken met kunst en kunsthistorie.

Deze “drie handen op één buik” staan garant voor een zeer afwisselende tentoonstelling in het centrum van Kampen. De kunstenaars zullen op de zaterdagen afwisselend aanwezig zijn tijdens de openingstijden. Buiten de openingstijden is de tentoonstelling te bezichtigen na het maken van een telefonische afspraak op 06-22415194.

Natuurlijk worden in Werkplaats Maks de Covid regels gevolgd.
Wilt u de voorbereidingen van deze expositie volgen? Kijk dan op www.facebook.com/Expo.Kampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *