Sander de Rouwe, jongste burgemeester van Kampen

Sander de Rouwe, jongste burgemeester van Kampen
Foto © KampenLive

Sander de Rouwe is voorgedragen om burgemeester te worden van de gemeente Kampen. Hij zal met zijn 40 jaar de jongste burgemeester zijn die gemeente Kampen heeft gehad. Op dit moment woont hij nog in Bolsward, maar hij kan niet wachten om in de gemeente Kampen te gaan wonen.

Gisteravond kwam het verlossende telefoontje dat de gemeente Kampen graag wilde dat hij burgemeester wordt. Vanmorgen werden Sander de Rouwe met zijn vrouw en zijn oudste en jongste kind welkom geheten in het Stadhuis van Kampen. Een taart, bos bloemen en een Hanzebord werden aan hen overhandigd.

Sander de Rouwe is bijna 41 jaar en komt het liefst zo snel mogelijk in de gemeente Kampen wonen. Waar hij gaat wonen met zijn vrouw en kinderen weet hij nog niet. Hij hoopt dat de benoeming van de Koning snel definitief wordt zodat zij verdere plannen kunnen maken.

Een hele grote wens lijkt uit te komen. Burgemeester worden van de gemeente Kampen.
“Elke keer als we met ons gezin op vakantie gingen en vanuit Bolsward over de N50 langs Kampen reden, hoopte ik daar ooit burgemeester te worden.”
Het feit dat hier weinig wisseling in burgemeesters is, geeft aan dat het een hele fijne gemeente is om in de wonen en werken.
Toen in januari onze jongste zoon 3 dagen oud was, kwam ineens de vacature voorbij. ‘Doen’! zei mijn vrouw en zo geschiede!”

Deze zomer, als hij weer terug rijdt naar Bolsward, kan hij nu dus echt zeggen… ik word burgemeester van de fantastische gemeente Kampen!

Bolsward is net als Kampen een Hanzestad. Sander ziet het Hanzeverbond als verbinding zoeken. Dat is wat hij ook in de gemeente Kampen wil zijn. Verbinder, burgemeester zijn voor iedereen in de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *