Gemeenteraad beveelt Sander de Rouwe aan als nieuwe burgemeester

Gemeenteraad beveelt Sander de Rouwe aan als nieuwe burgemeester

De gemeenteraad beveelt Sander de Rouwe aan als de nieuwe burgemeester van Kampen. Dat maakte de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Jan-Willem Schutte, bekend in een openbare raadsvergadering op donderdag 1 juli 2021.

De gemeenteraad zocht in de nieuwe burgemeester een energieke verbinder, een ambassadeur voor de gemeente en een ondernemende bestuurder.

De gemeenteraad ziet in de heer Sander de Rouwe deze burgemeester. Hij is energiek en benaderbaar. Ook brengt hij een breed netwerk mee en straalt vertrouwen uit. De bestuurlijke processen zijn hem niet vreemd. Hij schakelt gemakkelijk tussen wat er speelt op persoonlijk en straatniveau en wat zich afspeelt in grotere bestuurlijke verbanden.

Sander de Rouwe is 40 jaar. Hij is gehuwd en woont met zijn gezin in Bolsward. Hij is lid van het CDA. Momenteel is hij gedeputeerde voor de provincie Friesland. Daarvoor was hij 8 jaar lid van de Tweede Kamer. Ook was hij raadslid in Bolsward.

De aanbeveling van de gemeenteraad van Kampen wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief nadat de Koning de aanbeveling met een besluit bekrachtigd heeft. Naar verwachting vindt de beëdiging van de nieuwe burgemeester door de commissaris van de Koning plaats op vrijdag 1 oktober in Kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *