Het jaar van de decoratie

Het jaar van de decoratie

Het zou zomaar het jaar van de decoratie kunnen zijn in Kampen; zowel het Stedelijk Museum als Museum Huys der Kunsten hebben dit thema geactualiseerd. Waar het Stedelijk Museum nieuwe versieringen toont, worden in Huys der Kunsten historische rankenschilderingen aangebracht. Bij de een is het tijdelijk van aard, in Huys der Kunsten hopen ze er nog jarenlang van te genieten.

Vier studenten van het CIBAP uit Zwolle, Vakschool der Verbeelding, werken vol inzet aan de restauratie van de middeleeuwse schilderingen die oorspronkelijk de patriciërswoning aan de Voorstraat nummer 20 sierden.

Isa Lagendijk, vierdejaars student van de afdeling restauratie, werkt samen met haar jongere collega’s aan de klus. De afgelopen jaren heeft het onderzoek naar de schildering en de kleuren ervan veel tijd in beslag genomen. Nu is het moment gekomen om de Galerij van Museum Huys der Kunsten van deze prachtige decoratie te voorzien. Wegens corona en de beperkte breedte van de Galerij is deze vooralsnog niet te bezichtigen. De verwachting is dat de anderhalvemeterrestricties vanaf september niet meer gelden, Museum Huys der Kunsten ziet ernaar uit om u van harte welkom te heten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *