Helden krijgen medailles voor redden drenkelingen uit IJssel

Helden krijgen medailles voor redden drenkelingen uit IJssel

Burgemeester Koelewijn reikte vanmorgen om 10.00 uur in het stadhuis van Kampen een zilveren en een bronzen medaille uit aan Robert Groen, Klaas Klos en Jan van Dijk. Ook kregen ze een getuigschrift van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. De heer Gerrit Jan Kevelam uit Wezep kon niet aanwezig zijn bij de uitreiking, maar krijgt zijn medaille op een later moment uitgereikt.

De heer Groen ontving de zilveren medaille en het bijbehorende getuigschrift vanwege getoonde bijzondere verdiensten tijdens een incident op 8 januari 2020. De heer Groen heeft een drenkeling weten te redden uit de rivier de IJssel ter hoogte van Kampen. Deze rivier heeft een sterke stroming en heeft helaas hierdoor al vele levens gekost. Als de heer Groen niet ter plaatse was geweest, was de drenkeling naar alle waarschijnlijkheid niet meer in leven geweest (dit heeft de politie bevestigd).

De heren Klos, Van Dijk en Kevelam ontvingen de bronzen penning in verband met hun heldhaftig optreden op 18 juli 2020. Op deze bewuste zaterdag waren de heren er getuige van dat een man met zijn scootmobiel de IJssel in is ingereden. Samen schoten zij het slachtoffer te hulp, redden de man uit het water en hielpen hem de kant op.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is een organisatie die sinds 1767 bestaat en sindsdien medailles toekent aan mensen die een ander van verdrinking hebben gered.

Foto: Bort Koelewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *