Ambulancepost verhuisd naar brandweerkazerne Kampen

Ambulancepost verhuisd naar brandweerkazerne Kampen
Foto © KampenLive

De ambulancepost Kampen heeft vandaag officieel zijn intrek genomen in de brandweerkazerne in Kampen. De ambulancepost verhuist weer terug naar Kampen. Directeur Piet Huizinga kwam vanmorgen aan in een ouderwetse ambulance om de sleutel van Bort Koelewijn in ontvangst te nemen. 

Een aantal jaren heeft de ambulancepost in IJsselmuiden gezeten. Hiervoor zat de post in de Graafschap in Kampen. De wens was om weer terug te gaan naar Kampen en ze gingen zoeken naar een geschikte plek. De gemeente opperde het idee om bij de brandweerkazerne aan de Jan Lighartstraat in te trekken. Een goed idee want de brandweerkazerne is een goede uitvalslocatie voor de zorgverleners van de ambulancedienst en staat tevens op een mooie plek.

De afgelopen tijd is de brandweerkazerne verbouwd. Zo werd er een eigen plek gecreëerd voor de ambulancemedewerkers, zij moeten er 24 uur per dag met 24 uur durende diensten verblijven. Brandweer- en ambulancemedewerkers hebben ieder hun eigen plek om zich terug te trekken, maar delen de faciliteiten.

Samenwerken doen ze al en dat gaat goed, maar ze zullen af en toe ook samen oefenen.

Foto © KampenLive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *