Uitzwaaidag met koggevaart voor vertrekkende burgemeester Bort Koelewijn

Uitzwaaidag met koggevaart voor vertrekkende burgemeester Bort Koelewijn

Op zaterdag 11 september 2021 neemt burgemeester Bort Koelewijn afscheid van de Kamper samenleving met een heuse uitzwaaidag. Onder de noemer ‘afscheid van onze hartelijke Hanzestad aan het water’ zal er die dag van alles te beleven zijn op en langs de IJssel.

Tussen 13.00 – 14.30 uur wandelt de vertrekkende burgemeester over de IJsselkade langs een parade van optredens door groepen uit de Kamper samenleving. Aansluitend stapt hij op de Koggewerf aan boord van de Kamper Kogge. Met een bonte stoet van schepen achter zich aan vaart hij de IJssel af. Iedere inwoner met een boot mag meevaren. Met uitzicht op het stadsfront van Kampen kunnen inwoners van gemeente Kampen de vertrekkende burgervader vanaf de kade uitzaaien.

Stadsmarketeer Roeland Tameling: “Als iemand het merk van onze hartelijke Hanzestad Kampen heeft weten te versterken, is het wel burgemeester Bort Koelewijn. Hij heeft veel betekend voor onze inwoners, voor het verenigingsleven en voor de culturele sector. Zo’n boegbeeld verdient het om een passend afscheid te krijgen – en daar hoort de kogge bij. En inwoners verdienen het om op een feestelijke manier hun burgervader uit te kunnen zwaaien. We zijn blij dat verschillende partijen uit de samenleving hun medewerking hebben toegezegd. Kampen bruist – en dat zal 11 september ook te zien zijn!”

Save the date
De burgemeester neemt op 9 september intern afscheid van de ambtelijke organisatie, gevolgd door een bijzondere raadsvergadering op 10 september 2021. Deze dag wordt afgesloten met een besloten receptie voor genodigden in de Stadsgehoorzaal. Vanwege de nog geldende coronamaatregelen en de onvoorspelbaarheid van het verloop daarvan, wordt dat kleinschalig gehouden. Om inwoners en groepen uit de Kamper samenleving de gelegenheid te geven ook afscheid te nemen van onze burgervader is de uitzwaaidag georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *