Jeugd verjaagd van Koestrand bij Hanzepaviljoen

Jeugd verjaagd van Koestrand bij Hanzepaviljoen
Foto © KampenLive

In de vergadering van de commissie Inwoners nam Piet Bergstra het op voor de jeugd in Kampen. De Kamper jeugd voelt zich verjaagd van het ‘Koestrandje’, dus wilde hij weten of er een alternatief is voor de jeugd.

De jeugd is niet echt enthousiast over de huidige opzet van het strand. Piet Bergstra (GBK) hoorde onlangs een voorbij fietsende jongen al beeldbellend verslag doen: “Kijk, dit was het Koestrandje. F**king jammer” was de korte samenvatting. “Samen met een zwemverbod en een in het water geplaatst hek, heb ik wel beeld bij die teleurstelling”, aldus Bergstra.

Er zijn weinig alternatieven voor de jeugd. Het Koestrandje was een mooie gelegenheid om bij mooi weer gezellig met vrienden of familie aan de IJssel te zitten, met een eigen drankje en hapje. Je kon je daar wel een dag vermaken. Piet Bergstra: “Het strand naast het ‘Koestrandje’ hoort bij een verpacht perceel dus dat is geen optie”. Dus nu de jeugd zich verjaagd voelt wilde Bergstra weten of er nog iets voor hen gedaan wordt.

Wethouder Meijering gaf aan dat de jeugd op haar wenken wordt bediend. “Op dit moment vindt er overleg plaats tussen Welzijn/Jongerenwerk en de ontwikkelaar van het Hanzepaviljoen. De bedoeling is om iets te ontwikkelen voor de jeugd in de naaste omgeving van het paviljoen. Die ontwikkeling zal gebeuren in overleg met de jeugd”.

Voor een eerdere toezegging van het college, ‘om iets te doen’ bij het Reevediep gingen wij te rade bij wethouder Holtland. Dat is immers zijn portefeuille. De wethouder: “Er wordt daar op dit moment driftig aan gewerkt en er zijn ook belangstellenden voor een kraampje daar”. We zijn benieuwd waar het college mee komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *