Wilde achtervolging door Kampen eindigt in zware crash

Wilde achtervolging door Kampen eindigt in zware crash

Vier personen aangehouden

De politie heeft vanmorgen drie personen aangehouden. De mannen waren betrokken bij een wilde achtervolging die uiteindelijk eindigde in een zware crash op de Wadloper. Ook raakte hierbij een politieauto zwaar beschadigd. Bij de crash ramde de auto enkele verkeersborden en een lantaarnpaal.

Waarom de achtervolging werd ingezet en de drie personen uiteindelijk werden aangehouden is op dit moment niets bekend. De politie doet verder onderzoek naar het incident waarbij (voor zover bekend) niemand gewond raakte.

Update: De politie heeft inmiddels burgernet ingezet om een vierde verdachte in de kraag te kunnen vatten.
De achtervolging begon in Zwolle. Het voertuig viel de politie op en werd daardoor aan de kant gezet, kort daarna ging de bestuurde er vandoor in de richting Kampen. Onderweg veroorzaakte de automobilist verschillende aanrijdingen en werd daarna in de Symfonielaan in Kampen staande gehouden waarna een persoon de benen nam en vluchtte.  Via burgernet roept de politie burgers op uit te kijken naar de vierde verdachte. Deze is getint, ongeveer. 20 jaar, draagt waarschijnlijk slechts een grote zwarte schoen met wit zool en wit Nike logo.

Inmiddels is er gestart met een forensisch onderzoek en is de vierde verdachte aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *