Regio klaar voor nieuwe run op fiets- en wandelkaarten

Regio klaar voor nieuwe run op fiets- en wandelkaarten

Nieuwe routekaarten voor IJsseldelta en Noordwest-Overijssel

Fietsers en wandelaars kunnen de IJsseldelta en Weerribben-Wieden weer ontdekken met nieuwe routekaarten. Het routebureau van MarketingOost heeft de wandelnetwerkkaart IJsseldelta en de fietsknooppuntenkaart Noordwest Overijssel ververst. “Dat was nodig ook”, zegt Jakob Ponstein van het routebureau. “Vorig jaar kwamen zoveel wandelaars en fietsers naar onze regio dat we volledig door de voorraad kaarten heen waren.”

In het coronajaar 2020 ontdekten veel Nederlanders de fiets en de benenwagen. Wandelaars en fietsers genoten ook massaal van de regio’s IJsseldelta en Weerribben-Wieden. “We zien bovendien dat ook inwoners de eigen streek verkenden op de fiets of wandelschoenen. Daardoor ontstond er echt een run op de kaarten”, vertelt Ponstein.

In drie talen beschikbaar
Het routebureau ontwikkelde daarom in de afgelopen periode nieuwe kaarten. Daarmee is de regio weer klaar voor nieuwe recreanten. “Voor het eerst zijn de kaarten ook beschikbaar in het Engels en Duits. Ook buitenlanders ontdekken dat je onze prachtige regio heel goed fietsend of wandelend kunt ontdekken. Bovendien zijn de kaarten gemaakt van waterafstotend materiaal. Ze kunnen ook tijdens regenbuien tegen een stootje.”

De nieuwe wandelkaart toont overzichtelijk alle routes in de IJsseldelta, inclusief de centra van de Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt. Fietsers zien op hun kaart het netwerk in de IJsseldelta en het naastgelegen Weerribben-Wieden. De update van de kaarten is mogelijk dankzij bijdrages van de betrokken gemeentes Kampen, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

Verkoop fysiek en online
Fietsers en wandelaars kopen de kaarten bij alle Tourist Info-punten in de regio. Ook zijn ze verkrijgbaar bij veel accommodaties en bedrijven in de recreatiesector. Online zijn de kaarten bovendien te koop op de websites van IJsseldelta www.ontdekdeijsseldelta.nl en Weerribben-Wieden www.visitweerribbenwieden.com. Die laatste optie is ideaal voor gasten van buiten de regio die een verblijf in deze streek voorbereiden. En ook voor de eigen inwoners aangezien door de maatregelen veel fysieke Tourist Info-punten niet of gedeeltelijk geopend zijn. De wandelnetwerkkaart IJsseldelta en de fietsknooppuntenkaart Noordwest- Overijssel kosten 6,95 euro per stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *