GGD IJsselland start 12 april met vaccineren op Burgemeester Berghuisplein

GGD IJsselland start 12 april met vaccineren op Burgemeester Berghuisplein

Parkeren Burgemeester Berghuisplein vanaf 11 april beperkt mogelijk

Op maandag 12 april start GGD IJsselland met vaccineren tegen corona op het Burgemeester Berghuisplein in Kampen. Hier is sinds begin maart een vaccinatielocatie gebouwd. Door het extra verkeer zijn verkeersmaatregelen nodig. Dit betekent onder andere dat een deel van de parkeerplaatsen wordt gereserveerd voor bezoekers van de priklocatie. Het aantal vrij beschikbare parkeerplaatsen op het plein is hierdoor tot eind dit jaar beperkt.

Om het verkeer op een goede en veilige manier door te laten stromen, is een deel van het plein vanaf 11 april gereserveerd. Dit gaat vooral om het deel voor sporthal De Reeve. Hier kan met een parkeerschijf maximaal 1 uur worden geparkeerd. De gemeente vraagt inwoners om hun auto zoveel mogelijk op andere locaties te parkeren. Inwoners die het stadhuis of de priklocatie bezoeken wordt gevraagd om de auto zoveel mogelijk thuis te laten en bijvoorbeeld op de fiets te komen.
Maatregelen aangepast aan hoeveelheid verkeer

De GGD kan op deze locatie maximaal 250 personen per uur vaccineren. Het aantal vaccinaties hangt af van de hoeveelheid beschikbare vaccins. Dit betekent dat niet steeds de maximale capaciteit wordt gebruikt.

Afhankelijk van de hoeveelheid verkeer past de gemeente de verkeersmaatregelen aan. Op die manier zijn niet onnodig parkeerplaatsen buiten gebruik en zijn er wel steeds voldoende parkeerplaatsen voor de bezoekers. Dit wordt op en rond het plein steeds duidelijk met borden aangegeven.
Verschillende maatregelen voor een veilige doorstroming

Mensen die op het Burgemeester Berghuisplein worden gevaccineerd, komen uit de gemeente Kampen en omliggende gemeenten. Om het extra verkeer veilig in goede banen te leiden, neemt de gemeente daarom verschillende maatregelen. Daarbij worden ook verkeersregelaars ingezet.

Naast het reserveren van parkeerplaatsen geldt op het plein een verplichte rijrichting. Dit voorkomt zoekgedrag en zorgt voor een goede doorstroming vanaf de Kennedylaan naar de Horstsingel. Ook komen er extra parkeerplaatsen voor gehandicapten dichtbij de ingang van de tent.
Parkeerplekken en fietsenstalling voor inwoners

Voor bezoekers van het stadhuis blijven parkeerplaatsen bij het stadhuis beschikbaar. Dit geldt ook voor bezoekers van de stad aan de kant van de Horstsingel. Als het nodig is, dan heeft de gemeente mogelijkheden om tijdelijk extra parkeerplaatsen aan te leggen. De gemeente zorgt daarnaast voor extra fietsenstallingen op het plein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *