Baby’s in Kampen aan de groentehap

Baby’s in Kampen aan de groentehap

Jong geleerd is oud gedaan: dat geldt ook voor het eten van groente. Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst beter bekend als JOGG, is daarom dit jaar weer gestart met het uitdelen van activatiepakketten voor ouders/verzorgers van baby’s van 4 maanden op het consultatiebureau.

Groentehapjes in 10 stapjes
Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar van een baby. Het is daarom belangrijk voor baby’s vanaf 4 maanden oud om de verschillende groente meerdere keren uit te proberen. Ouders die een afspraak hebben bij het consultatiebureau krijgen wanneer hun baby ongeveer 3 maanden oud is een ‘Groentehapjes in 10 stapjes-pakket’ mee.

Het pakket helpt ouders op een praktische en leuke manier om hun baby vanaf 4 maanden groente te leren eten en dit ook vol te houden. In het pakket zit onder meer een stappenkaart, een brochure met handige tips en een ijsblokjeshouder waarmee ouders zelf eenvoudig kleine porties groentehapjes kunnen invriezen.

De ‘Groentehapjes in 10 stapjes-activatiepakketten’ zijn onderdeel van de landelijke campagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ van JOGG.
Ondersteuning van GGD IJsselland

Als ouder kent u uw kind het beste, maar soms is het fijn om bevestiging, advies of antwoord te krijgen. Hiervoor kunt u terecht bij het consultatiebureau van GGD IJsselland. Ook voor gezonde voeding kunt u bij het consultatiebureau terecht.

In de digitale nieuwsbrieven geeft het consultatiebureau adviezen over voeding op het moment dat kinderen 4 en 11 maanden oud zijn.

Meer weten over de Groentehapjes in 10 stapjes? Kijk op www.eetgroente.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *