N760 – Het gesprek aangaan, dat is wat echt telt!

N760 – Het gesprek aangaan, dat is wat echt telt!
Foto © KampenLive

De werkzaamheden aan de provinciale weg N760 in Grafhorst en IJsselmuiden houdt de gemoederen flink bezig. De provincie heeft al langer plannen om de weg naar Genemuiden volledig te restaureren en dat is in de ogen van de ChristenUnie geen overbodige luxe. De weginrichting voldoet niet meer aan de huidige normen en het fietsen van en naar Grafhorst kan veiliger.

Bezorgdheid
Inwoners en belanghebbenden langs het stuk weg tussen de Lidl en Grafhorst waren bezorgd dat de provincie alles al in kannen en kruiken had, maar gelukkig worden ze ruimschoots geïnformeerd en gehoord. Met name het plan om het fietspad naar één kant van de weg te verplaatsen geeft de nodige onrust. Het zorgt voor tegengestelde fietsstromen van de basisschool in Grafhorst en de leerlingen van de Pieter Zandt die uit Genemuiden komen. Dit zou volgens de aanwonenden onwenselijk zijn.
Waar onrust is, moet het gesprek aangegaan worden.

Compliment
Dat de gemeente dit eens is met de ChristenUnie, is bij dit project wel gebleken. Het gesprek aangaan met de inwoners is in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie opgenomen en staat ook in het coalitieprogramma. De ChristenUnie wil graag een compliment geven aan de gemeente over de aanpak in dit provinciale project. De fractie heeft namelijk begrepen dat de gemeente wijkverbinder Heidi Nieuwenhuis samen met de provincie de gesprekken met inwoners aangaat. En dat dan niet iedere wens gehonoreerd kan worden, dat valt te begrijpen. Door verbinding te zoeken ontstaat begrip voor elkaar. Het gesprek komt een zorgvuldige afweging ten goede. Dat is WAT ECHT TELT! in de ogen van de ChristenUnie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *