Inschrijven voor unieke kavel Eigenwijze Terp van start

Inschrijven voor unieke kavel Eigenwijze Terp van start

Een bijzondere procedure voor een bijzondere plek

Midden in De Terpen, de nieuwste woonbuurt binnen Het Onderdijks, ligt de Eigenwijze Terp. Op 1 maart start de inschrijfprocedure van deze terp. Zoals de naam al doet vermoeden, loopt het hier net even anders dan normaal. “Deze terp bestaat uit één grote kavel van ruim 1.100 m2 voor meerdere huishoudens. De toekomstige bewoners richten de kavel samen in, realiseren één woongebouw en gaan er vervolgens met elkaar wonen. Uniek voor Kampen”, aldus wijkwethouder Albert Holtland.

De Eigenwijze Terp is geschikt voor bijzondere initiatieven. De grond wordt gemeenschappelijk eigendom. De woningen bevinden zich onder één dak en er zijn minimaal drie gemeenschappelijke ruimtes. Holtland: “Een mooie kans voor een groep jongeren die zelfstandig wil wonen met zorg in de buurt. Of voor mensen die een generatiehuis willen realiseren waar verschillende familieleden allemaal een eigen plek hebben en een aantal ruimtes delen. Maar een woning met een werkplaats waar creatievelingen samen wonen en invulling geven aan hun passie is bijvoorbeeld ook mogelijk. Het huis is van alle kanten te zien. En daarom moet het een echte eyecatcher zijn. Of je nu houdt van landelijk of modern, je bepaalt zelf de stijl waarin je bouwt. Als het huis maar opvallend mooi wordt.”

Bouwen op de Eigenwijze Terp
Het huis moet midden op de terp komen te staan en heeft een maximale bouwhoogte van zeven meter. Een belangrijk criterium is dat er minimaal drie gemeenschappelijke ruimtes zijn en de woningen zich onder één dak bevinden. Bij voorkeur is dat een bijzonder dak van bijvoorbeeld sedum of riet. Binnen de richtlijnen van het bestemmingsplan en het beeldregieplan is er veel mogelijk. Deze plannen zijn samen met het inschrijfformulier en de criteria om in te schrijven, te raadplegen op www.kavelsinkampen.nl.

Inschrijven en loting
Inschrijven voor de Eigenwijze Terp kan van 1 maart tot 1 juni 2021. De terp biedt ruimte aan plannen die elders vaak niet te realiseren zijn. Dat geldt zeker voor de plannen met drie huishoudens. Daarom krijgen die voorrang bij de loting. Deze vindt 15 juni plaats bij de notaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *