Oplichters actief in Kampen

Oplichters actief in Kampen

Afgelopen week kreeg de politie van Kampen meerdere meldingen van ouderen die slachtoffer zijn geworden van (poging) oplichting. In dit geval ging het om ouderen die een telefoontje kregen dat er een pakketje klaar zou liggen. Als men 1 euro zou betalen met een bankpas werd dit pakketje bij hen bezorgd.

De politie Kampen beschrijft op facebook dat er zelfs een situatie is voorgevallen waarbij een manspersoon bij een oudere dame aan de deur is geweest en deze truc heeft toegepast. Deze man leek op iemand van een postbedrijf. De dame gaf op verzoek haar bankpas af omdat zij nog 1 euro moest pinnen en kreeg daarna een pas terug.
Helaas kwam familie er later achter dat mevrouw niet haar eigen bankpas had teruggekregen en dat er 500 euro afhandig was gemaakt.

Oproep
De politie roept op om de ouderen die je kent te waarschuwen voor deze vorm van oplichting. Laat hen niet zomaar een bedrag pinnen of de bankpas overhandigen aan anderen.

Ben je afgelopen week hier ook slachtoffer van geweest of ken je een oudere in je omgeving die dit is overkomen, dan komt de politie graag met je in contact. Op maandag t/m zaterdag van 09.30 tot 16.30 uur zijn ze bereikbaar. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u bellen met 0900-8844.

Zie hier het filmpje van de politie over de verschillende manieren van oplichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *