Indrukwekkende verhalen uit de eerste coronatijd in ‘De Krachtbundel’

Indrukwekkende verhalen uit de eerste coronatijd in ‘De Krachtbundel’
Foto: Eljee.nl

Onze Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft het eerste officiële exemplaar van ‘De Krachtbundel’ in ontvangst genomen van Karin Leferink, Raad van Bestuur IJsselheem. In de verhalenbundel staan indrukwekkende verhalen van betrokkenen bij Woonzorgconcern IJsselheem: zorgmedewerkers, vrijwilligers, cliënten, familie en nabestaanden. Hoe hebben zij de eerste coronatijd in de ouderenzorg en met name verpleeghuizen beleefd?

Karin Leferink, Raad van Bestuur IJsselheem: “Telkens weer hoorde ik indringende verhalen. Erover praten helpt, zeiden de collega’s, vooral met iemand die hetzelfde meemaakte. Toen dacht ik: we moeten de verhalen opschrijven, zodat deze ervaringen niet verloren gaan en mogelijk een ander kunnen helpen.”

Tijdens de eerste coronagolf werden enkele locaties van IJsselheem zwaar getroffen. Ook bij cliënten in de wijkverpleging ontstonden besmettingen. De revalidatieafdeling van IJsselheem in Isala Klinieken maakte bedden vrij om coronapatiënten te laten herstellen. Gelukkig konden velen herstellen van het virus, maar meer dan tachtig cliënten overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De gesloten deuren, de coronamaatregelen, medewerkers die zelf ziek werden door corona; dat gaf spanning bij velen. Door iedereen is keihard gewerkt om goede zorg te blijven bieden. Gelukkig waren er ook lichtpuntjes: de saamhorigheid en waardering voor elkaar en de nieuwe mogelijkheden die zich openbaarden, zoals de praathuisjes en heg-gesprekjes. In De Krachtbundel komen al deze verhalen samen als een blijvende herinnering aan deze tijd.

Commissaris van de Koning Andries Heidema: “Ik ben bijzonder onder de indruk van de verhalen die in deze krachtbundel staan. Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier ervaringen gedeeld over de eerste coronagolf. Wat mij vooral opvalt is de betrokkenheid en aandacht voor de ander en de bijzondere initiatieven die in deze tijd zijn ontstaan.”

De Krachtbundel
Meer informatie over De Krachtbundel op www.ijsselheem.nl/krachtbundel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *