Bankjes langs Reevediep komen dichterbij

Bankjes langs Reevediep komen dichterbij

In juni maakte Gemeentebelangen Kampen via social media bekend dat veel volgers hadden aangegeven dat zij bankjes misten langs het Reevediep. Herman Bres en Piet Bergstra (GBK) gingen daarmee aan de slag. Het ‘bankjesduo’ van de Uiterwijkseweg heeft daar ervaring in. Vanuit het Onderdijks sloten niet alleen Edwin de Wilde en Linda Veerman aan, ook Arjen Hendriks, voorzitter van de Stichting Kogge Kampen, bood zijn medewerking aan.

Maandagavond was (samen met ambtenaren van de gemeente) een tweede overleg. Er is inmiddels medewerking toegezegd door het Waterschap en Staatsbosbeheer. Dat is volgens de initiatiefnemers goed nieuws. De groep zouden graag zien dat er in het voorjaar 5 banken staan langs het Reevediep. Daar gaan ze voor. Er moeten nog meters gemaakt worden dus wordt het tempo opgeschroefd. “We gaan eerst de exacte plaats bepalen. Dan kijken wat de kosten per bankje zijn. Tenslotte gaan we op zoek naar sponsoren. Wij hebben er vertrouwen in”, aldus Piet Bergstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *