Gemeente Kampen opent meldpunt gedupeerden toeslagenaffaire

Gemeente Kampen opent meldpunt gedupeerden toeslagenaffaire

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten een meldpunt te openen voor gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire in de gemeente Kampen. Het gaat volgens de gegevens van de Rijksoverheid om 14 personen.

“We kennen alleen het getal 14 en weten niet wie deze mensen zijn. Als gemeentebestuur willen we deze mensen vragen zich bij ons te melden, zodat we kunnen bekijken wat we voor ze kunnen doen”, zegt wethouder Jan Peter van der Sluis (Sociaal Domein). Gedupeerde ouders moeten zich allereerst melden bij de Belastingdienst. Daar worden ze vervolgens naar de betreffende gemeente verwezen.
“Daar willen we als gemeente Kampen niet op wachten, gezien de situatie waar deze mensen in zitten en de vele hindernissen die zij ongetwijfeld al hebben moeten nemen”, aldus Van der Sluis.

“Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. Dat gaat onze gemeente helaas niet voorbij. De Belastingdienst draagt zorg voor financiële  compensatie. Maar voor mensen die in de problemen zijn geraakt is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld ook problemen zijn rond huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van kinderen. We willen er zeker van zijn dat we deze mensen in gemeente Kampen in beeld hebben en ook helpen waar we dat kunnen.”

Meldpunt
Het meldpunt is ondergebracht bij Financiën op Koers (FinoK) en te bereiken via het algemene mailadres info@financienopkoers.nl. Gedupeerde ouders binnen gemeente Kampen kunnen zich via dit mailadres bekend maken. Een medewerker van FinoK zal dan een afspraak maken om de situatie te bespreken en te onderzoeken waar en hoe we als gemeente kunnen ondersteunen. Ook wordt daarin meegenomen of mensen schulden hebben bij de gemeente. Demissionair staatssecretaris Van Huffelen van Financiën maakte gisteravond bekend dat gedupeerden van de toeslagenaffaire schulden die ze hebben bij overheidsinstanties niet meer hoeven te betalen.

Telefonisch contact is mogelijk via 038 333 59 24.
Ook kunnen vragen worden gesteld via WhatsApp op 06 10 27 20 50 of via eerdergenoemd mailadres info@financienopkoers.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *