CDJA IJsseldelta presenteert vijf nieuwe bestuursleden

CDJA IJsseldelta presenteert vijf nieuwe bestuursleden

CDJA IJsseldelta heeft sinds dinsdag 12 januari een nieuw bestuur. Tijdens een digitale afdelingsledenvergadering (ALV) werden Suzanna Broekhuizen (17), Iris Scholten (19), Jitse Maas (18), Wilko Aalbers (21) en Niek Teune (24) verkozen tot bestuurslid van de politieke jongerenorganisatie van het CDA voor de gemeenten Kampen en Zwartewaterland. Onder leiding van voorzitter Niek Teune zal het bestuur het komende jaar onder andere verschillende leuke activiteiten voor jongeren gaan organiseren.

Eigenlijk had het nieuwe bestuur de wens om de afdelingsledenvergadering (ALV) al rond de zomervakantie van 2020 plaats te laten vinden. Maar omdat het niet verantwoord was om fysiek samen te komen, werd de ALV vooruitgeschoven. Toen de besmettingscijfers niet drastisch gingen dalen, werd besloten om de ALV dan maar digitaal te houden. “We hebben het afgelopen jaar ervaren dat digitale activiteiten ook heel gezellig kunnen zijn. In dit geval was digitaal ook de beste oplossing, hoewel wij als jongeren uitkijken naar het moment waarop de eerste fysieke activiteit weer plaats kan gaan vinden”, stelt voorzitter Niek Teune. “Dat wordt dan ongetwijfeld gemeld op onze pagina op Facebook en Instagram.”

Wanneer CDJA IJsseldelta bijvoorbeeld weer een Politiek Café met een interessante spreker kan organiseren in Kampen of Zwartewaterland, valt nu nog niet te zeggen. Het nieuwe bestuur verwacht dat tot de zomer de meeste activiteiten nog digitaal zullen zijn. Ook het geliefde Klein Kamper Scholierendebat en Groot Kamper Scholierendebat, dat het CDJA al jarenlang organiseert, zijn door de coronacrisis verplaatst tot na de zomervakantie. “Dat is natuurlijk jammer”, zegt bestuurslid Iris Scholten. “Wij willen echter niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden. Onze jaaragenda staat vol met onder andere gezellige borrels, masterclasses en werkbezoeken. De activiteiten zijn vaak voor zowel jongeren tussen de 12 en 31 jaar oud die lid zijn als niet-leden. Het is ons doel om zoveel mogelijk jongeren om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met politiek.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *