Sam&: één digitaal loket voor alle aanvragen voor jeugdfondsen en vergoedingen

Sam&: één digitaal loket voor alle aanvragen voor jeugdfondsen en vergoedingen

Vandaag (4 januari 2021) lanceert wethouder Irma van der Sloot samen met het bestuur van Sam& (spreek je uit als: samen) het platform Sam& via de website www.samenvoorallekinderen.nl. Dit is hét loket voor alle aanvragen voor jeugdfondsen en vergoedingen. De fondsen en vergoedingen zijn voor kinderen uit gezinnen binnen gemeente Kampen waar weinig geld is. Zo kunnen deze kinderen toch mee op schoolreisje of naar sportles.

“Er zijn veel stichtingen of organisaties die kinderen uit gezinnen met weinig geld ondersteunen. Zowel landelijk als binnen de gemeente. Voor ouders en tussenpersonen, zoals scholen of sportverenigingen, was het vaak een zoektocht bij welk fonds ze een bijdrage konden vragen”, vertelt Irma van der Sloot. “Door het aanbod via één digitaal loket aan te bieden hoeven aanvragers zich niet meer te melden bij verschillende aanbieders. Zo wordt het aanvragen van fondsen en vergoedingen een stuk eenvoudiger. Dat vind ik erg belangrijk en daar ben ik dan ook blij mee.”

Zelf hulp aanvragen
Ouders kunnen via het digitale loket zelf hulp aanvragen. Maar dat kan ook via een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een docent, een hulpverlener of een medewerker van een wijkteam. Jongeren tussen 18 en 21 jaar kunnen zelf hulp aanvragen via het loket als ze te weinig geld hebben om mee te doen met leeftijdsgenoten.

Ogen en oren in de gemeente
Er zijn verschillende organisaties die nu al in aanraking komen met deze kinderen en ouders. Of die hen al ondersteunen. “Maar we zijn er nog niet! We hebben nog meer oren en ogen in de gemeente nodig die armoede signaleren”, roept Van der Sloot op.

Voorlopers in Overijssel
Kampen is samen met Hardenberg en Ommen een voorloper in de provincie. “Kampen is de derde gemeente in Overijssel die de ondersteuning op deze manier in volledige samenwerking aanbiedt. Door als gemeente Kampen het voortouw te nemen, hopen we dat meer gemeenten in Overijssel aanhaken”, stelt Van der Sloot.

Stichting Sam&
Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. De Stichting biedt één portaal waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden.

Heeft u hulp nodig? Of wilt u hulp bieden?
Kijk dan op www.samenvoorallekinderen.nl. Of neem contact op met de balie inkomen en zorg via telefoonnummer 14 038 (optie 1). Of stuur een e-mail via meedoen@kampen.nl.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *