Grote brand op industrieterrein Kampen, politie zegt blijf thuis!

Grote brand op industrieterrein Kampen, politie zegt blijf thuis!

Op het industrieterrein in Kampen woedt een grote brand. Ed Britstra politie Kampen roept op om NIET te gaan kijken en thuis te blijven om de hulpverlening niet in de weg te staan.

Om 16.58 kwam de eerste melding bij de brandweer binnen. Al snel werden er meer brandweerwagens opgeroepen. Om 17.15 werd de brandweer van Dalfsen en Noord- en Oost-Gelderland opgeroepen en om 17.27 de adviseur gevaarlijke stoffen.
Rond 17.45 zijn brandweer Oldebroek, Raalte-Heino en Zwolle-Noord gevaagd te assisteren.

Grote rookwolken zijn over de stad te zien en drijven richting Zwolle. Om 17.48 is er een NL Alert uitgegaan om omwonenden te alarmeren voor de zeer grote brand waarbij veel rook vrij komt. Veel bewoners die in het gebied (waar de rook overheen trekt) wonen klagen vanwege het te laat krijgen van een NL-Alert. Ze werden pas 30 minuten, en anderen pas na 50 minuten gealarmeerd om ramen en deuren te sluiten. Of er ook daadwerkelijk gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen is niet bekend.

Video met dank aan – B. Smit

 

 

**UPDATE** – 19:44:
Bij de brand aan de Gildestraat in Kampen is niemand gewond geraakt. Er zijn drie mensen ter plaatse behandeld, omdat ze rook hebben ingeademd.
Inmiddels is de brand onder controle en is de rookontwikkeling afgenomen. De brandweer is op dit moment aan het nablussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *