Melkbusschutters aangehouden op de noordweg

Melkbusschutters aangehouden op de noordweg
Foto © KampenLive

Eerste dwangsommen uitgedeeld

De politie heeft vanavond op de Noordweg in Kampen twee melkbusschutters aangehouden voor het schieten met een melkbus. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het dit jaar niet toegestaan voor Oudejaarsdag met melkbussen te schieten. De beide schutters kregen een proces verbaal met een preventieve dwangsom. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid € 1000,- bedragen.

Het carbidschieten is dit jaar alleen toegestaan op Oudejaarsdag, tussen ’s ochtends tien en ’s nachts twee uur voor schutters die geregistreerd en aangemeld zijn voor de 52 locaties. De gemeente en politie benadrukken met klem: “Niet geregistreerd en geen bandje, dan niet schieten!”

Vanwege de coronaregels die op dit moment nog gelden, is het dit jaar niet de bedoeling dat de schietplekken worden aangekleed met partytenten, barretjes, muziekinstallaties of vreugdevuren. “Ook wil ik geen vuurkorven zien op de openbare weg”, laat burgemeester Bort Koelewijn weten. “Vanwege de coronaregels zal het wat dat betreft echt een sobere jaarwisseling zijn. Meer dan knallen zit er dit jaar niet in.”

(Foto: Archief KampenLive)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *