Tijdelijke ontheffing kort parkeren ondernemers binnenstad voor online bestellingen

Tijdelijke ontheffing kort parkeren ondernemers binnenstad voor online bestellingen

Ondernemers in de voetgangerszone van de binnenstad kunnen een ontheffing krijgen voor kort parkeren buiten de reguliere venstertijden. De ontheffing is geldig zolang de lockdown duurt. De gemeente Kampen geeft de tijdelijke ontheffing, zodat ondernemers buiten de venstertijden bij hun winkel kunnen komen om online bestellingen klaar te kunnen maken voor bezorging. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de behoefte van ondernemers om meer ruimte te krijgen voor hun aangepaste dienstverlening.

De ontheffing is alle dagen van de week geldig vanaf 06.00 uur tot maximaal 19.00 uur. Het tijdstip van 19.00 uur is gekozen om ook rekening te houden met bewoners van de binnenstad. De ontheffing is geldig tot tenminste 19 januari of zo lang als de lockdown duurt. Met de ontheffing mogen ondernemers buiten de venstertijden de voetgangerszone binnenrijden voor laden en lossen bij hun winkel in een van de volgende straten: Oudestraat, Geerstraat, Broederstraat en Gasthuisstraat. Kort parkeren houdt in dat ondernemers hun auto maximaal 1 uur mogen parkeren voor hun winkel om bestellingen gereed te maken. Als men meer tijd nodig heeft, dan moet er gebruik gemaakt worden van een reguliere parkeerplaats in de omgeving.

Ontheffing aanvragen
Ondernemers kunnen de ontheffing aanvragen bij de gemeente via telefoonnummer: 14038. De gemeente streeft er naar de ontheffing binnen 24 uur te verlenen. Let er wel op dat het Stadhuis is gesloten vanaf 24 december 12.00 uur tot en met 27 december. Er zijn geen kosten verbonden aan de ontheffing.
BOA’s van de gemeente kunnen ook ter plaatse een ontheffing verlenen wanneer zij een auto constateren in de binnenstad buiten de venstertijden. Er wordt dan gekeken of deze auto gebruikt wordt door een ondernemer voor het klaarmaken en bezorgen van bestellingen. Als dit het geval is, dan overhandigt de BOA direct ter plaatse een ontheffing aan de ondernemer op de naam van het bedrijf en het kenteken. De ontheffing moet zichtbaar achter de voorruit geplaatst worden. Ook moet er gebruik gemaakt worden van de blauwe parkeerschijf.

Alle niet-essentiële winkels hebben noodgedwongen hun deuren tijdelijk moeten sluiten als gevolg van de lockdown die het kabinet heeft ingesteld. Met de tijdelijke ontheffing wil de gemeente het makkelijker maken voor ondernemers om hun online bestellingen klaar te maken en te bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *