Vincent Corjanus brengt lockdown-versie uit van ‘Virus’

Vincent Corjanus brengt lockdown-versie uit van ‘Virus’

Het lied ‘Virus’ van zanger en dichter Vincent Corjanus wordt opnieuw uitgebracht op Spotify, in een nieuwe uitvoering. ‘Virus’ verscheen oorspronkelijk in 2019 op ‘EP2’. Door de nieuwe lockdown besloot Corjanus het liedje een nieuw jasje te geven.

Naast ‘Virus’ verscheen het B-kantje ‘Amsterdam-Oost’ op de streamingsdiensten. Een lied over een verbroken relatie in het Oosterpark. De zanger schreef de eerste versie van ‘Virus’ in een hotel in Lissabon, februari vorig jaar. ‘’Liedjes veranderen van betekenis. Ik speelde dit lied in een leeg theater Concordia in Enschede eind november. Het liedje heeft een nieuw thuis gevonden. Een dag na de toespraak besloot ik dit nummer live op te nemen in mijn thuisstudio. Een spontaan idee.’’, aldus Corjanus.

‘Amsterdam-Oost’ was een restant van eerder opnamesessies uit november. Corjanus zei zelf hierover: ‘’Amsterdam beschouw ik als mijn tweede thuis. Ik heb er jaren gewerkt en er vele mooie herinneringen liggen. Dit nummer is eigenlijk meer een verhaal. Twee geliefden, die niet los van elkaar kunnen komen. Met een verwijzing naar het wonderlijke werk van Nescio.’

Vincent Corjanus (1995) verwierf de afgelopen jaren successen met talloze dichtbundels, liedjes en tours. Zijn meest recente boek ‘Nachtgeluk’ verscheen begin dit jaar. In oktober bracht hij de EP ‘Melodramatische Liedjes Voor Een Weergaloze Herfst’ uit’.

De optredens van de jonge zanger zijn opgeschort. Wel werkt hij rustig verder aan zijn nieuwe cd, die in de loop van 2021 gaat verschijnen.

Beluister ‘Virus’ (Lockdown versie)’ via: https://open.spotify.com/album/6fx3w44fNRaClMqz61lOHd?si=PT7pKX1TQ42_pduBdp1fwQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *