Stille winkelgebieden in Kampen

Stille winkelgebieden in Kampen

Vrijdagavond waren de winkels voor het eerst verplicht gesloten om 20.00u. Een redactielid maakte een rondje en kwam tot de conclusie dat eigenlijk nog nooit zo rustig was na sluitingstijd. Ook de ondernemers die hij sprak zijn van mening dat het als bijzonder rustig ervaren kan worden.

Een ondernemer vind de periode waarin klanten daadwerkelijk iets kunnen kopen te kort: “We snappen dat het aantal bewegingen van mensen teruggebracht moet worden om covid-19 er onder te krijgen, maar je moet meer klanten zien te krijgen in minder tijd.” Opnieuw een uitdaging dus die van veel ondernemers het uiterste vergt.
Voor zover waargenomen houden de ondernemers zich netjes aan de RIVM richtlijnen en dragen ze zelf ook mondkapjes. Klanten verplichten is volgens hen lastig omdat het juridisch nog niet afgedekt is en de wet eerst aangepast moet worden.

Al met al blijft het een vreemd gezicht die rustige Oudestraat….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *