Oog voor het Oor in het Stedelijk museum

Oog voor het Oor in het Stedelijk museum

Als toetje op het Rembrandtjaar voegt kunstenaar Jan van Driel een paragraaf toe aan alles wat er al geschreven is over Rembrandts zelfportretten: zijn oren, die afstaand moeten zijn geweest. De ontdekking van de flaporen van Rembrandt vormt het vertrekpunt voor een schilderkunstig onderzoek dat tot verrassende invalhoeken leidt. Het Stedelijk Museum Kampen geeft met de tentoonstelling Oog voor het oor een hernieuwde kijk op de portretkunst van Rembrandt en zijn hedendaagse collega’s.

Welke rol hebben kunstenaars het oor in het (zelf)portret toebedeeld en hoe interpreteren we het begrip schoonheid? De tentoonstelling is een ode aan de diversiteit en daagt uit tot anders kijken.

Het museum toont 20 originele Rembrandt etsen, het onderzoek van Jan van Driel en prachtige portretten van gerenommeerde kunstenaars zoals Philip Akkerman, Annemarie Busschers, Kenne Grégoire, Koos van Keulen, Dennis Møgelgaard, Willem den Ouden, Pieter Pander, Caitlin Sas, Suzan Schuttelaar en Herman Tjepkema.

Oog voor het Oor
De oren van Rembrandt door de ogen van Jan van Driel
3 oktober t/m 24 januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *